News

„Być nowoczesnym, to znaczy wyprzedzać swój czas dokładnie o tyle, by mógł on nas wygodnie dogonić”

— Marie Louise Levêque de Vilmorin
poniedziałek, 30 marca, 2020

Promocja z gwiazdką Michelin

Najwyższej jakości produkty, różnorodne dnia oraz urządzona ze smakiem, przytulna i miła dla oka przestrzeń – takiego opisu nie powstydziłaby się restauracja z gwiazdką Michelin. Ale czy firmowa kantyna może spełniać równie wysokie standardy? Jak najbardziej! A czy takie mogą być też materiały promujące to miejsce? Mogą! Philipinka – firmowa restauracja w Philip Morris – […]

Czytaj więcej
piątek, 27 marca, 2020

Event firmowy z najwyższej półki

I taka była też nasza współpraca z firmą TVH, której działalność ma wiele wspólnego właśnie z wysokością. Przedsiębiorstwo jest kojarzone głównie z wózkami widłowymi, jednak zajmuje się także kompleksową obsługą z zakresu części i akcesoriów do maszyn transportu wewnętrznego, przemysłu i rolnictwa. W minionym roku firma obchodziła swoje 50. urodziny, świętując je zarówno z klientami, […]

Czytaj więcej
środa, 18 marca, 2020

Komunikacja w duchu lean management

Jak przedstawić podsumowanie 12 miesięcy działalności firmy na zaledwie kilku stronach? Dlaczego słowa mają siłę? W jaki sposób zaprezentować pracownikom nowy system ocen, by był dla nich czytelny? Odpowiedzi na te pytania przygotowywaliśmy we współpracy z NGK. Gemba (jap. 現場 – miejsce zdarzenia) w lean management oznacza obszar, w którym są wykonywane czynności dodające jakąś […]

Czytaj więcej
piątek, 28 lutego, 2020

Ciepłe relacje i energiczne działania

Tak w skrócie można opisać naszą w współpracę z PGE Energia Ciepła. Wszystko zaczęło się w kwietniu ub.r., kiedy zaprojektowaliśmy oprawę graficzną strefy spotkań podczas Wiosennego Spotkania Ciepłowników w Zakopanem. Zadanie wymagało od nas nie tylko kreatywności, lecz także współpracy z firmą eventową i logistyki na najwyższym poziomie. Wszystko to dopięliśmy na ostatni guzik. Uczestnicy […]

Czytaj więcej
piątek, 28 lutego, 2020

Dlaczego bio? Bio warto!

Czym różni się żywność ekologiczna od konwencjonalnej? Jak powstają produkty bio? Co to jest certyfikacja ekologiczna? Jak rozpoznać prawdziwy produkt ekologiczny? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą specjaliści ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego uczestnikom programu edukacyjnego „BIO dla Mamy i Dziecka”, adresowanego do kobiet w ciąży, mam oraz personelu placówek sprawujących opiekę nad nimi […]

Czytaj więcej
czwartek, 27 lutego, 2020

Pod Parasolem. Dobrze naładowany magazyn

Jak będą wyglądały miasta przyszłości? Czy energia potrafi przyciągnąć ludzi do kin? Skąd wiadomo, że to nie Edison wynalazł żarówkę? I czy możliwe jest, by Europa była już w 2050 r. całkowicie neutralna dla klimatu? Wiemy, gdzie znaleźć odpowiedzi na te wszystkie pytania.

Czytaj więcej
piątek, 21 lutego, 2020

Bezpieczeństwo nie zna deadline’ów

Nowy rok, nowy kalendarz… w korporacji dostaje go niemal każdy. To narzędzie pracy – musi być użyteczny, przejrzysty, z miejscem na notatki. Ale skoro pracownicy mają go zawsze pod ręką, może stać się również jednym z narządzi komunikacji wewnętrznej. W styczniu załoga Philip Morris Distribution znalazła na swoich biurkach personalizowane, a w dodatku ekologiczne kalendarze. […]

Czytaj więcej
Zainteresowany współpracą? Porozmawiajmy o projekcie.